Cursusaanbod interieurstyling

Het cursusaanbod bij Studio E. Interieur is behoorlijk gevarieerd en biedt dus de nodige mogelijkheden voor degenen die zich willen verdiepen in het ontwerpen en/of stylen van interieur. Afhankelijk van je interesse kun je je inschrijven voor onderstaande cursusmogelijkheden.

Basis cursus interieurstyling

De cursus interieurstyling is voor iedereen die weloverwogen keuzes wil maken voor zijn/haar interieur. De combinatie van theorie en het maken van opdrachten (ook thuis!), verbeteren je gevoel voor interieurstyling. Na het volgen van de cursus bij Studio E. Interieur van 6 bijeenkomsten beschik je over een uitstekende basiskennis interieurstyling om een vlekkenplan, (digitale) plattegrond met meubelindeling, sfeer-/stijlmoodboard, kleurenschema en verlichtingsplan te maken.

Wat leer je tijdens de cursus interieurstyling?
Aan de hand van 6 bijeenkomsten (keuze in dag- en avondcursus) leer je waar je op moet letten bij het indelen van een ruimte: van meubels en materialen tot aan verlichting en kleuren.

Bij de hiernaaststaande onderwerpen horen opdrachten, die tijdens de laatste bijeenkomst in de vorm van een presentatie bekeken en besproken worden.

Mocht je over een laptop (ipad of tablet is ook prima) beschikken, dan kun je tijdens de bijeenkomsten ook werken aan je digitale plattegrond.

Wat heb je nodig?
– een plattegrond of schets van de ruimte waarop de maten staan vermeld. (bij voorkeur op schaal 1:50)
– foto’s van de huidige situatie
– eventueel een laptop, zodat je een digitale plattegrond kunt maken.

Studio E. Interieur zorgt voor de benodigde materialen en een handige map waarin je je ontwerpen, (papieren) plattegronden en moodboards kunt opbergen.

Locatie, data en prijs
Feiten op een rij:
Bovenbrugstraat 5 Arnhem
6 lessen: 10-12.30u of 13u-15.30u of 19.30u-22u
6 deelnemers
€ 495,- p.p. / € 475,- p.p. bij inschrijving min. 2 pers.

Reeds geplande data:
dinsdagmiddag 16+ 30 januari, 13 + 27 februari, 12 + 26 maart 13-15.30u

Inschrijven
Gebruik onderstaand contactformulier om je in te schrijven voor de cursus interieurstyling van Studio E. Interieur. je ontvangt vervolgens een inschrijfbevestiging en betaalgegevens.

Je gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor het sturen van cursus-/workshop-informatie en facturatie. Je gegevens zullen níet met derden gedeeld worden.

Interieur slaapkamer + badkamer woonhuis jaren ’30 Arnhem
Interieur slaapkamer + badkamer woonhuis jaren ’30 Arnhem

Vervolg cursus interieurstyling

De vervolgcursus interieurstyling is speciaal bestemd voor cursisten die de basiscursus interieurstyling van Studio E. Interieur hebben gevolgd. De cursus bestaat uit 9 gevarieerde bijeenkomsten die verbreding en verdieping geven op de informatie die is aangeboden tijdens de basiscursus.

Wat leer je tijdens de vervolgcursus?
Zoals gezegd sluit de vervolgcursus interieurstyling aan op de basiscursus interieurstyling.

Waar de cursisten bij de basiscursus kennismaken met een plattegrond, ligt er bij de vervolgcursus een nieuwe uitdaging voor de cursisten te wachten. Er wordt namelijk een maquettegemaakt van een interieurproject. daarnaast krijg je ook de gelegenheid om je plattegrond in een digitaal programma te maken.
De kennis over meubels, ontwerpers, verlichting en interieurmaterialen zal worden uitgebreid door het bezoeken van de beurs eigen huis in de jaarbeurs in utrecht en woonwinkel cilo in zutphen.

Om nog meer te weten te komen over interstijlen, staat er een aantal lessen in het teken van interieur-en architectuurgeschiedenis.
De cursisten maken over een zelf gekozen onderwerp uit een bepaalde periode of kunststroming een presentatie. aan de hand van een moodboard en/of digitale presentatie laten de cursisten zien in welke ontwerper, interieurstijl of fabrikant zij zich meer verdiept hebben.

Tot slot nemen we ook een kijkje in de toekomst.
Welke trends zie je, welke ontwikkelingen zijn er gaande en wat betekent dat voor de interieurs?

benodigdheden
Studio E. Interieur zorgt voor de benodigde materialen en een handige map waarin je jouw ontwerpen, plattegronden en moodboards kunt opbergen.
Voor het maken van de digitale plattegrond met indeling is een laptop (ipad of tablet is ook prima) nodig.
Tijdens de vervolgcursus interieurstyling wordt er een maquette gemaakt die eenvoudig met behulp van een schoenendoos te maken is.
Voor degenen die de maquette een professioneel tintje willen geven, kunnen de maquette maken met behulp van foamboard.
Een foamboard-pakket is te bestellen via Studio E. Interieur.

locatie, data en prijs
De vervolgcursus bestaat uit 9 bijeenkomsten: 7 lessen in de ontwerpstudio en 2 lessen op locatie.
De 7 lessen worden gegeven in de ontwerpstudio van studio e. interieur aan de Bovenbrugstraat 5 in Arnhem van 19.30 tot 22.00.
De 2 externe lessen staan gepland voor 2 vrijdagen.
– bezoek aan beurs eigen huis in utrecht: vrijdag 22 sep. 10.30 – 13.00
– bezoek aan woonwinkel cilo in zutphen: vrijdag 3 nov. 10.30 – 13.00

De cursusprijs voor de 9 bijeenkomsten, entreeticket, de basis-cursusmaterialen (excl. foamboardpakket) bedraagt €625,- per persoon (incl. btw).
Een foamboard-pakket, wat bestaat uit een foamboard van a3-formaat, een afbreekmes, een stalen liniaal en een snijmat, kost €75,- (incl. btw).

Bijeenkomsten:
dinsdag 12 september (les)
dinsdag 19 september (les)
vrijdag 22 september (beurs eigen huis)
dinsdag 26 september (les)
dinsdag 10 oktober (les)
dinsdag 24 oktober (les)
vrijdag 3 november (cilo)
dinsdag 7 november (les)
dinsdag 21 november (les)

Interieurproject modern woonhuis Oosterbeek
Interieurproject modern woonhuis Oosterbeek

Workshop interieurstyling

De workshop interieurstyling is voor iedereen die in 1 dag weloverwogen keuzes wil leren maken voor zijn/haar interieur.

De combinatie van theorie en het maken van een moodboard en een plattegrond met indeling, verbeteren je gevoel voor interieurstyling.

Na je deelname aan de workshop interieurstyling bij studio e. interieur beschik je over de meest essentiële basiskennis van interieurstyling.

Wat leer je tijdens de workshop interieurstyling
Tijdens de workshop interieurstyling leer je van alles over:
+ het plaatsen van meubels
+ het effect van materialen
+ het effect van kleuren
+ het doorvoeren van je eigen interieurstijl

Je verwerkt je ideeën over stijlen, kleuren en materialen in een moodboard. daarnaast maak je ook een plattegrond met indeling. En natuurlijk ontvang je ook veel tips om je interieur tot in de puntjes te stylen!

Wat heb je nodig
Zorg dat je het volgende mee neemt naar de workshop:
– 3 kopieën van de plattegrond van de ruimte waarmee je aan de slag wil gaan. (bij voorkeur op schaal 1:50)
– lijstje met de meubels (incl. afmetingen) die je in de ruimte wil gaan plaatsen.
– evt. foto’s van de huidige situatie en de meubels

Studio E. Interieur zorgt voor alle overige benodigde materialen, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen spullen en tijdschriften mee te nemen.

Locatie, data en prijs
De workshop wordt op verschillende dagen in het jaar gegeven.

We starten om 10.00 uur en rond het middaguur lunchen we in een van de brasserieën van het sonsbeek park (of in de studio i.v.m. corona-maatregelen). Met een borrel ronden we de workshop om ca. 16.00 uur af. met je gemaakte moodboard, plattegrond met indeling en zeker ook met veel inspiratie en interieurideeën zal je de workshop afsluiten.

Hieronder vind je alle feiten op een rij:
– tijden: 10-16u
– locatie: Bovenbrugstraat 5 Arnhem
– lunchlocatie: brasserie sonsbeek park
– prijs: €250,- p.p. / €225,- p.p. bij gelijktijdige inschrijving van min. 2 personen

Reeds geplande data:
– zondag 12 maart
– donderdag 29 juni

Inschrijven
Gebruik het inschrijfformulier om je in te schrijven voor de workshop interieurstyling van Studio E. Interieur. Je ontvangt vervolgens een inschrijfbevestiging en betaalgegevens.

Je gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor het sturen van cursus-/workshop-informatie en facturatie. Je gegevens zullen níet met derden gedeeld worden.

Ontwerp entrée basisschool Arnhemse Montessorischool
Ontwerp entrée basisschool Arnhemse Montessorischool

Cursus Sketchup

De cursus sketchup van studio e. interieur is voor iedereen geschikt die zijn/haar interieurontwerp in een digitale 3d-tekening wil maken. Je hoeft geen computer-prof te zijn om sketchup onder de knie te krijgen, maar enige pc-handigheid is wel fijn.

In 4 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je het 3d tekenprogramma sketchup volledig kennen. Aan de hand van opdrachten van de docente leer je stapsgewijs hoe je alle tools van sketchup moet gebruiken.

De informatie die je tijdens de cursus krijgt aangeboden, is als naslagwerk in een cursusmap verwerkt. Zeer handig als je thuis met sketchup aan de slag gaat!

De groep cursisten bestaat uit maximaal 4 deelnemers, zodat er alle aandacht is voor de individuele voortgang.

Tijdens de cursus gebruik je ’try sketchup’ die op de website sketchup van sketchup te downloaden is. Deze versie is gratis en ideaal voor privé-interieurprojecten en educatief gebruik. Het gebruik van sketchup is toegestaan zolang het niet commercieel gebruikt wordt. wil je sketchup zakelijk gaan gebruiken, dan is er sketchup pro beschikbaar. Voor de cursus heb je voldoende aan ’try sketchup’.

Wil je na een tijdje checken of je sketchup nog steeds goed toepast? Dan zijn de 2 extra lessen sketchup wellicht iets voor jou. Met het maken van een tiny house worden al je sketchup-skills nog eens aangesproken en kun je je vaardigheid verbeteren waar dat nodig is.

Wat heb je nodig?
Voor deze cursus hoef je geen eigen interieurontwerp mee te nemen. wel heb je een laptop nodig waarop sketchup make is gedownload. Ga voor de laatste actuele sketchup make versie naar de website van sketchup.

Tijd. Tijd heb je ook zeker nodig. Om je het programma goed eigen te maken, zal je er vaak mee moeten werken. Tijdens de cursus krijg je daarom ook opdrachten die je thuis uit moet werken (na les 1, 2 en 3). Ga er van uit dat je elke keer zo’n 8 uur nodig hebt voor een huiswerkopdracht.

Locatie, cursusdata en prijs
De cursus wordt op 4 ochtenden (10-12.30u) of middagen (13-15.30u) gegeven in de ontwerpstudio. De ontwerpstudio van Studio E. Interieur bevindt zich aan de Bovenbrugstraat 5 in Arnhem.

De cursus sketchup wordt gegeven op:
– donderdag 16 + 23 + 30 maart en 6 april 13-15.30u
– donderdag 1 + 8 + 15 + 22 juni 10-12.30u

De prijs van deze cursus en het cursusmateriaal bedraagt €495,- (incl. btw) per persoon. Voor koffie/thee met iets lekkers tijdens de lessen wordt gezorgd.

De 2 extra lessen worden gegeven op:
– donderdag 11 + 25 mei 13-15.30u
– donderdag 7 + 14 september 10-12.30u

De prijs van deze 2 lessen bedraagt €250,- (incl. btw) per persoon. Voor koffie/thee met iets lekkers tijdens de lessen wordt gezorgd.

Inschrijving
Gebruik onderstaand contactformulier om je in te schrijven voor de cursus sketchup van Studio E. Interieur. Je ontvangt vervolgens een inschrijfbevestiging en betaalgegevens. Je gegevens zullen uitsluitend gebruikt worden voor het sturen van cursusinformatie en facturatie en zullen níet met derden gedeeld worden.